::: חזה הודו במילוי תרד

החומרים

 

  • חזה הודו במשקל 1/2 1 ק"ג
  • 400 גרם תרד טרי
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פרוסת לחם לבן מושרית במים
  • 1 תפוח אדמה גדול מבושל
  • 100 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס שבבי שקדים קלויים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כף עלי תימין
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) ציר עוף חם

אופן ההכנה

 

  1. שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים יתרככו. מסננים היטב וקוצצים
  2. קוצצים הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, שיתרככו
  3. מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים יתאדו, מעבירים לקערה
  4. סוחטים את הלחם ומפוררים פנימה
  5. מגררים פנימה את תפוח האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את חזה העוף המעושן, הביצה והשקדים
  6. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור, אורגנו, אגוז מוסקט ותימין
  7. יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד
  8. מתבלים במלח ופלפל. מכניסים את הנתח לשרוול הפלסטיק ובעזרתו לרשת,  אח"כ מרחיקים את שרוול הפלסטיק ומניחים בתבנית חסינת אש.
    לרכישת הרשת לחץ כאן!
  9. מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח הבשר
  10. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. במהלך האפייה מוסיפים לתבנית מדי פעם ציר עוף ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על העוף
  11. מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות במקרר לפני ההגשה. מרחיקים את הרשת ופורסים.

ממטבחה של אלינוער רבין​

מתכון לחזה הודו :::

053-9376054​

היצירה 13 רעננה | טל': 053-9376054,  פקס: 09-7463837  דוא"ל: irat@013.net
P.O.B. 2632, Raanana | Tel. 972-53-9376054, Fax: 972-9-7463837  E-mail: irat@013.net

היצירה 13 רעננה 43108

טל': 09-7441255,  פקס: 09-7463837  דוא"ל: irat@013.net
P.O.B. 2632, Raanana 43108

Tel. 972-9-7441255

Fax: 972-9-7463837

E-mail: irat@013.net