::: נתח אנטריקוט עם ירקות ויין אדום

החומרים

 

אחד הנתחים המובחרים שעבר שדרוג להכנה קלה בתנור הביתי. חשוב מאוד לאחד את הנתח ולעצב את צורתו, ולכן פניתי למפעלי עירט בע"מ שיצאה לאחרונה עם ליין מוצרים חדש "מיט אנד צ'יקן" לחובבי בישול, מדובר ברשתות אלסטיות העשויות כותנה ועמידות בחום. הרשת ניתנת להשגה בחנויות הנבחרות וישירות דרך האתר. 


מצרכים:

  • רשת לבשר של "מיט אנד צ'יקן" 
  • 2-3 ק"ג נתח אנטריקוט מובחר
  • רשת אלסטית מיט אנד צ'יקן 
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3-4 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 3-4 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
  • 2 בטטות מתוקות חתוכות לעיגולים
  • 3-4 ראשי שום שלמים
  • 4 גזרים חתוכים לעיגולים
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1/2 בקבוק יין אדום יבש
  • 2-3 ענפים של רוזמרין טרי לשזירה ברשת
  • ענף רוזמרין לכל סועד

אופן ההכנה

 

  1. נתחיל בהכנסת הבשר לרשת. נעזר בשקית המיוחדת הנמצאת בתוך האריזה
  2. אחרי שהנתח הוכנס לרשת נשזור לתוך הרשת ענפי רוזמרין. לרכישת הרשת לחץ כאן!
  3. למחבת גדולה או תבנית שניתן להניח גם על הגז וגם בתנור
  4. יוצקים שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר כמה דקות מכל צד, רק בכדי לסגור אותו
  5. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם
  6. מוציאים ומניחים את הנתח בצד
  7. יוצקים למחבת או לתבנית את היין האדום היבש ובעזרת כף עץ מאחדים את הטעמים של היין והנוזלים שנדבקו לתבנית או למחבת
  8. מוסיפים את הירקות לתבנית ממליחים ומפלפלים
  9. מניחים מעל את נתח האנטריקוט
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות צלסיוס למשך 18 דקות
  11. בתום הזמן הזה מנמיכים את החום ל-160 מעלות צלסיוס, הופכים את נתח האנטריקוט (הוא בתוך רשת ואין מניעה להפוך אותו), לעוד כ-45 דקות עד שהירקות נאפים ומתרככים
  12. מניחים למנוחה של 10 דקות כדי שהנוזלים של האנטריקוט לא ישפריצו ויחזרו למקומם הטבעי, מוציאים מהרשת, חותכים למנות ומגישים עם הירקות הצלויים וענף הרוזמרין טרי לקישוט המנה

 

המתכון באדיבות שף יגיל יצחקוב, "השף מכרמי יוסף"

מתכון לנתח אנטריקוט :::

053-9376054​

היצירה 13 רעננה | טל': 053-9376054,  פקס: 09-7463837  דוא"ל: irat@013.net
P.O.B. 2632, Raanana | Tel. 972-53-9376054, Fax: 972-9-7463837  E-mail: irat@013.net

היצירה 13 רעננה 43108

טל': 09-7441255,  פקס: 09-7463837  דוא"ל: irat@013.net
P.O.B. 2632, Raanana 43108

Tel. 972-9-7441255

Fax: 972-9-7463837

E-mail: irat@013.net