הגשה יפה לשולחן

על הגשה יפה לשולחן

. . .

אורחת ערב מיוחדת, ארוחת חג או אפילו סתם ארוחה משפחתית של יום שישי הן דבר חשוב, מאחד ומיוחד אשר שווה להשקיע בהן קצת מחשבה על מנת שיצליחו.


כמובן שהדבר החשוב ביותר הוא שהארוחה תהיה טעימה ומזינה ושכל אחד מהאורחים ימצא דברים אותם הוא אוהב, אולם לא פחות חשוב הוא נראות האוכל וההגשה.


הרי אם האוכל, אפילו שהוא יהיה טעים במיוחד, לא יראה מזמין לעיניים, הפה לא יפתח לאכול אותו. תחשבו על זה ככה: כל הורה יודע שעל מנת שהילד שלו יאכל כמו שצריך כדאי מאד שהמנה תראה יפה, מפתה ומעניינת. ולכן אנחנו כהורים מכינים חביתה עם חיוך בצורת מלפפון, או גבינה לבנה ובאמצע נקודות עגבנייה כמו חיפושית וכדומה.


המנה מתחילה בעיניים


הבעיה הגדולה ביותר ביופי האוכל היא לא בכלי ההגשה, כי הרי לכל אחד יש סטים של סכו"ם וכלי הגשה במיוחד לארוחות חגיגיות. אבל מה עושים כאשר האוכל עצמו לא נראה טוב? זאת כבר בעיה.


הסיכון הגדול הוא בבשר, או יותר נכון בבשר שיוצא מהתנור. הפחד הגדול של כל שף או שפים מתחילים הוא "רק שהבשר לא יתפרק לי", כי צלי בקר, עוף ממולא או כל סוג בשר אחד בתנור מתחמם מאד וכנראה יתפרק ויהפוך לעיסה אם לא נשתמש ברשת אלסטית לבשר או בחוט קשירה מיוחד לבשר.


חשוב להקפיד לפני הכנסת הבשר לתנור לקשור אותו בחוט המתאים לבשר או להכניס אותו לרשת בשר אלסטית אשר תשמור את נתח הבשר שלכם ביחידה אחת יפה ומזמינה, גם לפה וגם לעיניים.


כמובן שגם את החוט וגם את הרשת האלסטית מאד קל להוציא מהבשר לאחד יציאתו מהתנור, הרי לא מגישים אותם לשולחן עם האוכל. בצורה זו גם הבישול איכותי וגם ההגשה יפה לעיניים.


אולי יעניין אתכם גם לקרוא על אביזרי בישול.

למאמר לחץ כאן >>>

Share by: