הגשה יפה - לא רק החג

הגשה יפה לשולחן - לא רק בארוחת החג

. . .

לא משנה אם אתם חיים לפי המשפט 'אוכל בשביל לחיות' או לפי המשפט 'חי בשביל לאכול', בשורה התחתונה אנחנו מבלים חלק נכבד מחיינו באכילה. לפעמים אנחנו חוטפים משהו בדרך לאנשהו או אוכלים בעמידה מעל השיש במטבח, אבל לפחות פעם בשבוע (ובדרך כלל יותר) אנחנו יושבים עם בני המשפחה או חברים ואוכלים כמו שצריך ליד השולחן.


למרבית היהודים יש לפחות ארוחה אחת חשובה במהלך השבוע - ארוחת ליל שישי. בארוחות ליל שישי נהוג לערוך יפה את השולחן, להשקיע במפה וכלי הגשה יפים, להכין מטעמים ממטעמים שונים ולשבת בנחת ולאכול. בנוסף לאורחות השבת, יש לנו כמובן את חגי ישראל, בהם נהוג לקיים ארוחה גדולה, יפה ומושקעת.


בארוחות מיוחדות אלו ברור לכולם שהגשת האוכל צריכה להיות יפה ואסטטית, שהמנות יוגשו בצלחות יפות, כלי ההגשה יהיו נקיים ומיוחדים ושכמובן האוכל אשר יוגש יהיה אסטטי ויפה לעין, לא רק טעים לבטן. בארוחות מיוחדות אלו רובנו משתמשים בשרוולים לבשר, חוטי קשירה וכדומה, מוצרים אשר משאירים את הבשר יפה ומסודר גם כשאר הוא מוגש לשולחן.


אבל מה עם הארוחות הרגילות? האם בשאר הארוחות צריך להגיש לשולחן בשר מתפרק? עוף כולו מקומט שאי אפשר להבין מה השוק ומה הירך? לא ולא! במעט תשומת לב והשקעה עוד יותר קטנה, גם בארוחות "הרגילות" תוכלו להגיש לשולחן עוף, דגים או בשר מסודרים יפה, מעוצבים כמו שצריך ומגרים את העין לא פחות מאשר את החיך.


אז ההצעה שלנו להיות היא לאו דווקא למתכון מיוחד או לכלי הגשה מרהיבים ויקרים, כי אם למוצרים הקטנים, הנלווים, שעולים הרבה פחות אבל הופכים את חוויית האכילה לאירוע מרנין ומשמח את העין ואת הבטן כאחד!


אם אתם מכינים בשר בארוחה - אל תשכחו לסדר אותו יפה לפני הבישול עם לולאות הקשירה או שרוול לבשר - אתם תודו לנו.


אולי יעניין אתכם גם לקרוא על אביזרי בישול.

למאמר לחץ כאן >>>

Share by: