צלי עגל עם פטריות ויין
מתכון לצלי עגל
ממטבחה של אלינוער רבין


החומרים
- נתח צלי עגל חלב ללא שומן במשקל 1/2 1 ק"ג
למשרה:
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 3 כפות עלי תימין
- מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן
לבישול:
- 1 בצל קצוץ
- 500 גרם פטריות שמפיניון פרוסות גס
- 50 גרם צימוקים בהירים
- 1 כוס יין לבן
אופן ההכנה - צלי עגל
- מערבבים את הפטרוזיליה עם התימין, מלח ופלפל, השום והשמן ומורחים היטב את הנתח צלי עגל
- מכניסים לשרוול הפלסטיק ומשהים לילה במקרר (לרכישת הרשת לחץ כאן!)
- למחרת מכניסים את הנתח עם השקית לרשת ומרחיקים את השקית
- בסיר מתכת כבד שחומם היטב משחימים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
- מנמיכים את האש ומטגנים את הבצל בתערובת שנותרה בסיר, עד שהזהיב.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים
- מחזירים את הבשר צלי עגל לסיר
- מוסיפים את הצימוקים ואת היין
- מביאים לרתיחה. מסירים מהאש
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור
- אופים את צלי העגל כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות
- מסירים את הכיסוי ואופים רבע שעה נוספת, עד שהבשר רך
- מוציאים מהתנור, ממתינים מעט ופורסים