חזה הודו במילוי תרד

מתכון לחזה הודו

חזה הודו במילוי תרד

ממטבחה של אלינוער רבין​

החומרים


  • חזה הודו במשקל 1/2 1 ק"ג
  • 400 גרם תרד טרי
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פרוסת לחם לבן מושרית במים
  • 1 תפוח אדמה גדול מבושל
  • 100 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס שבבי שקדים קלויים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כף עלי תימין
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) ציר עוף חם


אופן ההכנה - צלי עגל


  1. שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים יתרככו. מסננים היטב וקוצצים
  2. קוצצים הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, שיתרככו
  3. מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים יתאדו, מעבירים לקערה
  4. סוחטים את הלחם ומפוררים פנימה
  5. מגררים פנימה את תפוח האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את חזה העוף המעושן, הביצה והשקדים
  6. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור, אורגנו, אגוז מוסקט ותימין
  7. יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד
  8. מתבלים במלח ופלפל. מכניסים את הנתח לשרוול הפלסטיק ובעזרתו לרשת, אח"כ מרחיקים את שרוול הפלסטיק ומניחים בתבנית חסינת אש.
    לרכישת הרשת לחץ כאן!
  9. מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח הבשר
  10. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. במהלך האפייה מוסיפים לתבנית מדי פעם ציר עוף ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על העוף
  11. מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות במקרר לפני ההגשה. מרחיקים את הרשת ופורסים.
Share by: