חזה הודו ממולא

חזה הודו ממולא

מתכון לחזה הודו ממולא

. . .

החומרים


  • חצי פרפר הודו נקבה
  • רצוי שיהיה גדול - לפחות 1 ק"ג
  • לבקש מהקצב שייצור כיס בצד - למילוי


למשרה:

  • 2 כפות חרדל דיג'ון
  • 2 כפות מיונז
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות דבש
  • ½ כפית מלח
  • שרוול רשת אלסטית מיט אנד צ'יקן


לרוטב:

  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • 2 מקלות קינמון
  • 5 שיני שום
  • 6 משמש מיובש
  • 6 שזיפים מיובשים מגולענים
  • מלח, פלפל , פפריקה מתוקה
  • 1 בקבוק בירה
  • מעט שמן 

 

למילוי: 

  • פטריות טריות פרוסות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מיונז
  • 1 כפית חרדל - רגיל


אופן ההכנה


לקחת את הנתח הפתוח, למרוח בתוכו עם כף את המיונז והחרדל, להניח את פרוסות הפטריות ומעל לפזר פטרוזיליה. לסגור את הכיס. למרוח את כל הנתח במרה.

 

להכניס את הנתח לשקית הניילון להוסיף את כל המשרה שנותר, לסגור את השקית להכניס למקרר, למספר שעות, רצוי ללילה.

 

כשהנתח קר, יש לפתוח את שקית הניילון , להלביש את הרשת על השקית ולהוציא את שקית הניילון

(לפי ההוראות שעל גבי האריזה).


אופן הבישול


בסיר שטוח, יש לטגן במעט שמן את הבצל והשום עד להזהבה. להכניס את הנתח עם הרשת ולאטום אותו מכל צדדיו עד שיקבל צבע יפה ושזוף.


להוסיף לרוטב את המשמישים והשזיפים, לתבל וכשהכול שחום, להוסיף את הבירה.

לבשל כשעה כשמידי פעם יש להפוך את הנתח. לאחר כשעה לצנן את הנתח.

לגזור בזהירות את הרשת. לפרוס בעזרת סכין חדה את הנתח לפרוסות דקות.


להחזיר את פרוסות ההודו לתוך הרוטב.

יש אפשרות לבשל כחצי שעה נוספת, או להעביר לכלי חסין ולהכניס לתנור חם לעוד חצי שעה מכוסה.


Share by: