צלי בקר ממולא

מתכון לצלי בקר ממולא

מתכון לצלי ממולא

. . .

החומרים


  • שייטל קדמי 1.5 קג עם כיס ( יש לבקש מהקצב )


לתבשיל:

  • חרדל
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 0.5 כוס יין אדום
  • 4 תפוח אדמה חתוכים גס
  • 4 בטטות חתוכות גס
  • 3 גזרים חתוכים גס
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
  • 2 בצלים חתוכים לרבע
  • חצי חבילת פטריות קטנות טריות 
  • 5 שיני שום ללא הקליפה


למילוי:

  • 1 כוסות אורז.
  • 1 גזר מקולף לחתוך לקוביות.
  • 1 בצל חתוך לקוביות.
  • 2 שיני שום חתוכות.
  • 1 פלפל חתוך לקוביות.
  • חצי חבילת פטריות טריות קטנות.


אופן ההכנה


  1. למילוי- בסיר עם מעט שמן מכניסים את הבצל והגזר עד להתרככות, מוסיפים את הפלפל השום הפטריות והאורז מבשלים כ5 דקות נוספות מורידים מהאש ומצננים.
  2. לוקחים את הנתח כאשר יש בו כיס.
  3. מכניסים את מילוי האורז לתוך הכיס.
  4. מורחים את הנתח בחרדל מלבישים את הנתח את השקית (מצורפת באריזת הרשת הבייתית).
  5. שופכים לשקית את הרכז רימונים והרוטב סויה.
  6. סוגרים את השקית בעזרת גומיה ומצננים במקרר כשעתיים לקבלת הטעמים .
  7. מלבישים את הרשת על מיכל רחב על מנת לסייע הכנסת הנתח. 
  8. מורידים את הגומיה ומכניסים את הבשר לרשת.
  9. בסיום יש למשוך את השקית ולזרוק בתבנית לכיריים.
  10. שופכים מעט שמן, מכניסים את הנתח ומסובבים כל 2 דקות עד לסגירת הבשר. 
  11. מפזרים את הבצל, תפוחי האדמה, הפלפל, הבטטה הגזר, והשום. שופכים מעל יין, מלח ופלפל שחור.
  12. לבשל על להבה נמוכה עם מכסה כשעה
  13. להוסיף את הפטריות ולבשל חצי שעה נוספת.
  14. לפני ההגשה לגזור את הרשת.
  15. יש לצנן לפני פריסת הנתח.


רוצה גם להכין את הצלי?

למעבר לרכישה מהירה לחצו על הכפתור!

Share by: