צלי עגל עם פטריות ויין

צלי עגל עם פטריות ויין

מתכון לצלי עגל

ממטבחה של אלינוער רבין​

החומרים


  • נתח צלי עגל חלב ללא שומן במשקל 1/2 1 ק"ג


למשרה:

  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 3 כפות עלי תימין
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן 


לבישול:

  • 1 בצל קצוץ
  • 500 גרם פטריות שמפיניון פרוסות גס
  • 50 גרם צימוקים בהירים
  • 1 כוס יין לבן​



אופן ההכנה - צלי עגל


  1. מערבבים את הפטרוזיליה עם התימין, מלח ופלפל, השום והשמן ומורחים היטב את הנתח צלי עגל
  2. מכניסים לשרוול הפלסטיק ומשהים לילה במקרר (לרכישת הרשת לחץ כאן!)
  3. למחרת מכניסים את הנתח עם השקית לרשת ומרחיקים את השקית
  4. בסיר מתכת כבד שחומם היטב משחימים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
  5. מנמיכים את האש ומטגנים את הבצל בתערובת שנותרה בסיר, עד שהזהיב.
  6. מוסיפים את הפטריות ומטגנים
  7. מחזירים את הבשר צלי עגל לסיר
  8. מוסיפים את הצימוקים ואת היין
  9. מביאים לרתיחה. מסירים מהאש
  10. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור
  11. אופים את צלי העגל כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות
  12. מסירים את הכיסוי ואופים רבע שעה נוספת, עד שהבשר רך
  13. מוציאים מהתנור, ממתינים מעט ופורסים
Share by: