רולדת הודו

רולדת בשר הודו ברוטב רוזמרין

מתכון לרולדת בשר הודו ברוטב רוזמרין

. . .

החומרים


  • פרפר הודו ½1 עד 2 ק"ג
  • 4-5 כפות שמן
  • 1 כפית גבישי שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • פלפל אדום חריף לטעם
  • 1 כף סוכר
  • 3 בצלים בינוניים - פרוסים
  • 4-6 גבעולי רוזמרין
  • רשת אלסטית לבישול מבית Meat&Chicken
  • סיר תואם עם מכסה (שאפשר להכניס גם לתנור) 


אופן ההכנה


  1. מערבבים בקערה 3-4 כפות שמן, גבישי שום פפריקה, פלפל אדום וסוכר
  2. מכניסים את נתח הבשר ומעסים אותו מכל צדדיו
  3. מכניסים את נתח הבשר לתוך שקית הניילון המצורפת לרשת האלסטית, שופכים לתוך השקית את יתרת הרוטב מהקערה - מכניסים למקרר למספר שעות (רצוי ללילה)
  4. מלבישים את הרשת בקלות על שקית הניילון. מוצאים את שקית הניילון מתחת לרשת. (ראו לינק לסרטון הדגמה ע"ב האריזה)
  5. מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומוסיפים את הבצל הפרוס.
  6. משזפים מעט את נתח הבשר בתוך הסיר, מוסיפים את גבעולי הרוזמרין
  7. מכניסים את הסיר מכוסה לתנור שחומם מראש ל ° 180 למשך כשעה.
    מומלץ מפעם לפעם לפתוח את מכסה הסיר ולצקת מהרוטב על הבשר/ להפוך
  8. כרבע שעה לפני סיום האפייה - להוציא מהסיר ¾ מהרוטב לכלי ניפרד.
    להחזיר לתנור ללא מכסה כדי שהחלק העליון ישחים מעט.
  9. מוציאים את הבשר מהסיר, מכניסים לסיר את יתרת הרוטב שנשאר, מערבבים יחד ושומרים בצד
  10. מצננים היטב את הבשר 12 שעות במקרר
  11. מסירים את הרשת
  12. פורסים את הבשר ומסדרים בצפיפות - יוצקים מעל את הרוטב ומגישים
Share by: