מתכון לצלי בקר ממולא
מתכון לצלי ממולא
. . .

החומרים
- שייטל קדמי 1.5 קג עם כיס ( יש לבקש מהקצב )
לתבשיל:
- חרדל
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כף רוטב סויה
- 0.5 כוס יין אדום
- 4 תפוח אדמה חתוכים גס
- 4 בטטות חתוכות גס
- 3 גזרים חתוכים גס
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
- 2 בצלים חתוכים לרבע
- חצי חבילת פטריות קטנות טריות
- 5 שיני שום ללא הקליפה
למילוי:
- 1 כוסות אורז.
- 1 גזר מקולף לחתוך לקוביות.
- 1 בצל חתוך לקוביות.
- 2 שיני שום חתוכות.
- 1 פלפל חתוך לקוביות.
- חצי חבילת פטריות טריות קטנות.
אופן ההכנה
- למילוי- בסיר עם מעט שמן מכניסים את הבצל והגזר עד להתרככות, מוסיפים את הפלפל השום הפטריות והאורז מבשלים כ5 דקות נוספות מורידים מהאש ומצננים.
- לוקחים את הנתח כאשר יש בו כיס.
- מכניסים את מילוי האורז לתוך הכיס.
- מורחים את הנתח בחרדל מלבישים את הנתח את השקית (מצורפת באריזת הרשת הבייתית).
- שופכים לשקית את הרכז רימונים והרוטב סויה.
- סוגרים את השקית בעזרת גומיה ומצננים במקרר כשעתיים לקבלת הטעמים .
- מלבישים את הרשת על מיכל רחב על מנת לסייע הכנסת הנתח.
- מורידים את הגומיה ומכניסים את הבשר לרשת.
- בסיום יש למשוך את השקית ולזרוק בתבנית לכיריים.
- שופכים מעט שמן, מכניסים את הנתח ומסובבים כל 2 דקות עד לסגירת הבשר.
- מפזרים את הבצל, תפוחי האדמה, הפלפל, הבטטה הגזר, והשום. שופכים מעל יין, מלח ופלפל שחור.
- לבשל על להבה נמוכה עם מכסה כשעה
- להוסיף את הפטריות ולבשל חצי שעה נוספת.
- לפני ההגשה לגזור את הרשת.
- יש לצנן לפני פריסת הנתח.
רוצה גם להכין את הצלי?
למעבר לרכישה מהירה לחצו על הכפתור!