רולדת הבשר של יהודית
מתכון לרולדת בשר במילוי פיסטוק
. . .


החומרים
- 2 ק"ג אנטריקוט
- חוט קשירה אלסטי מבית meat&chicken
למלית:
- 350 גרם בשר טחון.
- 4 כפות שמן.
- 3 בצלים קצוצים.
- 50 גרם פיסטוק - לאחר השריה במים רותחים של חצי שעה.
- 4 שיני שום.
- חבילת פטרוזיליה קצוצה.
- 0.5 כפית קינמון.
לציפוי:
- 2 כפות דבש.
- 1 כף חרדל דיז'ון.
- פלפל שחור.
- מלח.
- 2 כוסות יין לבן.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל250 מעלות.
- חותכים את הנתח לאורכו על מנת לקבל מצע שטוח למילוי.
הכנת המלית- - מחממים מחבת עם שמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לקבלת תערובת מפוררת ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הפיסטוקים, צימוקים, קינמון, פטרוזיליה והשום, מערבבים היטב.
- מפזרים את המלית על גביי הנתח ומגלגלים לרולדה.
- קושרים בעזרת החוט האלסטי של Meat & Chicken.
- מורחים את רולדת הבשר בתערובת הדבש, חרדל, מלח ופלפל שחור .
- שופכים את היין לתוך תבנית ובתוכה מניחים רשת צלייה כשעלייה הרולדת בשר.
- צולים כ-15 דק בחום של 250 מעלות.
- מנמיכים את האש ל-200 מעלות וצולים לעוד 50 דקות ( עבור מידת צלייה medium ), או עד לקבלת מידת העשייה הרצויה.
- לאחר הצלייה יש לצנן כ- דקות, לגזור את החוט ולפרוס את הרולדה.