הרולדה של יהודית

רולדת הבשר של יהודית

מתכון לרולדת בשר במילוי פיסטוק

. . .

החומרים


  • 2 ק"ג אנטריקוט
  • חוט קשירה אלסטי מבית meat&chicken


למלית:

  • 350 גרם בשר טחון.
  • 4 כפות שמן.
  • 3 בצלים קצוצים.
  • 50 גרם פיסטוק - לאחר השריה במים רותחים של חצי שעה.
  • 4 שיני שום.
  • חבילת פטרוזיליה קצוצה.
  • 0.5 כפית קינמון.


לציפוי:

  • 2 כפות דבש.
  • 1 כף חרדל דיז'ון.
  •  פלפל שחור.
  • מלח.
  • 2 כוסות יין לבן.


אופן ההכנה


  1. מחממים תנור ל250 מעלות.
  2. חותכים את הנתח לאורכו על מנת לקבל מצע שטוח למילוי.

    הכנת המלית-
  3. מחממים מחבת עם שמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לקבלת תערובת מפוררת ומסירים מהאש.
  5. מוסיפים את הפיסטוקים, צימוקים, קינמון, פטרוזיליה והשום, מערבבים היטב.
  6. מפזרים את המלית על גביי הנתח ומגלגלים לרולדה.
  7. קושרים בעזרת החוט האלסטי של Meat & Chicken.
  8. מורחים את רולדת הבשר בתערובת הדבש, חרדל, מלח ופלפל שחור .
  9. שופכים את היין לתוך תבנית ובתוכה מניחים רשת צלייה כשעלייה הרולדת בשר.
  10. צולים כ-15 דק בחום של 250 מעלות.
  11. מנמיכים את האש ל-200 מעלות וצולים לעוד 50 דקות ( עבור מידת צלייה medium ), או עד לקבלת מידת העשייה הרצויה.
  12. לאחר הצלייה יש לצנן כ- דקות, לגזור את החוט ולפרוס את הרולדה.
Share by: