עוף ממולא אפוי עם תפוחים
מתכון לעוף ממולא
ממטבחה של אלינוער רבין


החומרים
- 1 עוף במשקל 1/2 - 1 ק"ג
- מעט שמן
- מלח ופלפל שחור
- פפריקה ואבקת שום
- 4 תפוחים
למילוי:
- 1 בצל קצוץ
- מעט שמן
- 2 כבדי עוף
- 1 חבילה תערובת קניידלך
- 2 ביצים
- 2 כפות שמיר קצוץ
אופן ההכנה
- מורחים את העוף בשמן ומתבלים היטב מכל הצדדים
- להכנת המילוי, מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב
- מוציאים מהמחבת
- מטגנים באותה מחבת את הכבדים, מוציאים מהמחבת וחותכים לקוביות
- בעזרת מזלג מערבבים את תערובת הקניידלך עם הביצים והשמיר
- ממתינים 5 דקות
- מוסיפים את הבצל והכבד ומערבבים
- ממלאים את העוף ומניחים בתבנית חסינת אש, קושרים בחוט הגומי או בעזרת לולאות.
לרכישת החוט האלסטי או הלולאה המיוחדת - לחץ כאן! - אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
- בינתיים מרחיקים לתפוחים את הליבה ופורסים, מבלי לקלוף, בעובי 1/2 1 ס"מ, מפזרים מסביב לעוף, מתבלים במלח ופלפל
- אופים חצי שעה נוספת. ממתינים מעט ומסירים את החוט או את לולאות הגומי
- מחלקים למנות