מתכון לחמין צמחוני/טבעוני
חמין צמחוני/טבעוני
. . .


החומרים
(מצרכים עבור 6 סועדים):
- 1 כוס שעועית שחורה (שטופה ומסוננת לאחר 9 שעות השרייה)
- 1 כוס שעועית לבנה ( שטופה ומסוננת לאחר 9 שעות השרייה)
- 1 כוס אורז מלא שטוף
- 1 כוס קינואה
- 4 תפוחי אדמה חתוכים גס
- לרכישת הרשת האלסטית לחץ כאן >>>
- 3 גזרים חתוכים גס
- 1 לפת חתוכה לקוביות
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 5 שיני שום כתושות
- 5 שיני שום כתושות
- 5 עלי מרווה טריים
- 3 עלי דפנה
- שמן זית לטיגון
- 1.5 כפות פפריקה מתוקה
- סיר כבד (שניתן להכניס לתנור)
- 4 שקיות כותנה לבישול מבית meat&chicken
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית ומטגנים את הבצל, השום והמרווה עד להתרככות והשחמה.
- מוסיפים לסיר את התפוחי האדמה, הגזר, והלפת ומטגנים \ מאדים כ-5 דקות.
- מוסיפים את התמרים ועלי הדפנה.
- מכניסים לשקיות כותנה בנפרד כל קטניה- שעועית שחורה, שעועית לבנה, אורז, קינואה. ומכניסים את השקיות לסיר.
- מפזרים פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, ויוצקים מים כך שיעלו מעט על גובה הקטניות והדגנים שבסיר.
- מכסים ומביאים לרתיחה.
- מחממים תנור ל100 מעלות ומכניסים אליו את הסיר למשך 8 שעות, כל כמה שעות לבדוק האם צריך להוסיף עוד נוזלים.
* במקום סעיף 7 אפשרי לבשל במקום על הכיריים על אש קטנה למשך 4 שעות.