חזה עוף

חזה עוף במילוי משמשים ואגוזים

מתכון לעוף ממולא

ממטבחה של אלינוער רבין​

החומרים


  • 6 פרוסות חזה עוף


למילוי:

  • 100 גרם משמשים מיובשים פרוסים
  • 2 כוסות יין לבן או מרק עוף
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 4 כפות עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
  • מלח ופלפל שחור


לבישול:

  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 גזרים פרוסים
  • 1 כרישה, רק החלק הלבן, פרוסה, או 3 גבעולי סלרי פרוסים
  • 1 פלפל ירוק פרוס
  • 1/3 כוס חצאי אגוזי מלך קלויים


אופן ההכנה - צלי עגל


  1. משרים את המשמשים כשעתיים ביין או במרק.
  2. מסננים ושומרים את הנוזל.
  3. מערבבים את המשמשים עם האגוזים ועשבי התיבול.
  4. מתבלים במלח ופלפל. 
  5. יוצרים כיס בפרוסות העוף וממלאים בתערובת.
  6. מתבלים במלח ופלפל.
  7. סוגרים את פתח הכיס וקושרים בחוט או מהדקים בלולאות גומי.
    לרכישת הלולאה או החוט - לחץ כאן!
  8. מטגנים מכל הצדדים במחבת כבדה עם מעט שמן זית חם.
  9. מעבירים לתבנית אפייה.
  10. מוסיפים למחבת את הירקות ומטגנים מעט.
  11. מוסיפים את היין שהפירות שרו בו. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  12. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
  13. יוצקים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
  14. מסירים את הכיסוי, מפזרים את חצאי האגוזים ואופים 10 דקות נוספות.
  15. מוציאים מהתנור, מסירים את החוט או הלולאות, חוצים את העוף ומגישים מיד, עם הרוטב.
Share by: