חזה עוף במילוי משמשים ואגוזים
מתכון לעוף ממולא
ממטבחה של אלינוער רבין


החומרים
- 6 פרוסות חזה עוף
למילוי:
- 100 גרם משמשים מיובשים פרוסים
- 2 כוסות יין לבן או מרק עוף
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 4 כפות עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
- מלח ופלפל שחור
לבישול:
- מעט שמן זית לטיגון
- 2 גזרים פרוסים
- 1 כרישה, רק החלק הלבן, פרוסה, או 3 גבעולי סלרי פרוסים
- 1 פלפל ירוק פרוס
- 1/3 כוס חצאי אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה - צלי עגל
- משרים את המשמשים כשעתיים ביין או במרק.
- מסננים ושומרים את הנוזל.
- מערבבים את המשמשים עם האגוזים ועשבי התיבול.
- מתבלים במלח ופלפל.
- יוצרים כיס בפרוסות העוף וממלאים בתערובת.
- מתבלים במלח ופלפל.
- סוגרים את פתח הכיס וקושרים בחוט או מהדקים בלולאות גומי.
לרכישת הלולאה או החוט - לחץ כאן! - מטגנים מכל הצדדים במחבת כבדה עם מעט שמן זית חם.
- מעבירים לתבנית אפייה.
- מוסיפים למחבת את הירקות ומטגנים מעט.
- מוסיפים את היין שהפירות שרו בו. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- יוצקים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- מסירים את הכיסוי, מפזרים את חצאי האגוזים ואופים 10 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור, מסירים את החוט או הלולאות, חוצים את העוף ומגישים מיד, עם הרוטב.