מתכון לחזה הודו
חזה הודו במילוי תרד
ממטבחה של אלינוער רבין


החומרים
- חזה הודו במשקל 1/2 1 ק"ג
- 400 גרם תרד טרי
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 1 פרוסת לחם לבן מושרית במים
- 1 תפוח אדמה גדול מבושל
- 100 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות
- 1 ביצה
- 1/3 כוס שבבי שקדים קלויים
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף אורגנו מיובש
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- 1 כף עלי תימין
- 4 כפות שמן קנולה
- 1/2 כוס (125 מ"ל) ציר עוף חם
אופן ההכנה - צלי עגל
- שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים יתרככו. מסננים היטב וקוצצים
- קוצצים הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, שיתרככו
- מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים יתאדו, מעבירים לקערה
- סוחטים את הלחם ומפוררים פנימה
- מגררים פנימה את תפוח האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את חזה העוף המעושן, הביצה והשקדים
- מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור, אורגנו, אגוז מוסקט ותימין
- יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד
- מתבלים במלח ופלפל. מכניסים את הנתח לשרוול הפלסטיק ובעזרתו לרשת, אח"כ מרחיקים את שרוול הפלסטיק ומניחים בתבנית חסינת אש.
לרכישת הרשת לחץ כאן! - מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח הבשר
- אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. במהלך האפייה מוסיפים לתבנית מדי פעם ציר עוף ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על העוף
- מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות במקרר לפני ההגשה. מרחיקים את הרשת ופורסים.