רולדת בשר הודו ברוטב רוזמרין
מתכון לרולדת בשר הודו ברוטב רוזמרין
. . .


החומרים
- פרפר הודו ½1 עד 2 ק"ג
- 4-5 כפות שמן
- 1 כפית גבישי שום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- פלפל אדום חריף לטעם
- 1 כף סוכר
- 3 בצלים בינוניים - פרוסים
- 4-6 גבעולי רוזמרין
- רשת אלסטית לבישול מבית Meat&Chicken
- סיר תואם עם מכסה (שאפשר להכניס גם לתנור)
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה 3-4 כפות שמן, גבישי שום פפריקה, פלפל אדום וסוכר
- מכניסים את נתח הבשר ומעסים אותו מכל צדדיו
- מכניסים את נתח הבשר לתוך שקית הניילון המצורפת לרשת האלסטית, שופכים לתוך השקית את יתרת הרוטב מהקערה - מכניסים למקרר למספר שעות (רצוי ללילה)
- מלבישים את הרשת בקלות על שקית הניילון. מוצאים את שקית הניילון מתחת לרשת. (ראו לינק לסרטון הדגמה ע"ב האריזה)
- מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומוסיפים את הבצל הפרוס.
- משזפים מעט את נתח הבשר בתוך הסיר, מוסיפים את גבעולי הרוזמרין
- מכניסים את הסיר מכוסה לתנור שחומם מראש ל ° 180 למשך כשעה.
מומלץ מפעם לפעם לפתוח את מכסה הסיר ולצקת מהרוטב על הבשר/ להפוך - כרבע שעה לפני סיום האפייה - להוציא מהסיר ¾ מהרוטב לכלי ניפרד.
להחזיר לתנור ללא מכסה כדי שהחלק העליון ישחים מעט. - מוציאים את הבשר מהסיר, מכניסים לסיר את יתרת הרוטב שנשאר, מערבבים יחד ושומרים בצד
- מצננים היטב את הבשר 12 שעות במקרר
- מסירים את הרשת
- פורסים את הבשר ומסדרים בצפיפות - יוצקים מעל את הרוטב ומגישים