מתכון לחמין צמחוני/טבעוני

מתכון לחמין צמחוני/טבעוני

חמין צמחוני/טבעוני

. . .

החומרים

(מצרכים עבור 6 סועדים):


  • 1 כוס שעועית שחורה (שטופה ומסוננת לאחר 9 שעות השרייה)
  • 1 כוס שעועית לבנה ( שטופה ומסוננת לאחר 9 שעות השרייה)
  • 1 כוס אורז מלא שטוף
  • 1 כוס קינואה
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים גס
  • לרכישת הרשת האלסטית לחץ כאן >>>
  • 3 גזרים חתוכים גס
  • 1 לפת חתוכה לקוביות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 5 עלי מרווה טריים
  • 3 עלי דפנה
  • שמן זית לטיגון
  • 1.5 כפות פפריקה מתוקה
  • סיר כבד (שניתן להכניס לתנור)
  • 4 שקיות כותנה לבישול מבית meat&chicken


אופן ההכנה


  1. מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית ומטגנים את הבצל, השום והמרווה עד להתרככות והשחמה.
  2. מוסיפים לסיר את התפוחי האדמה, הגזר, והלפת ומטגנים \ מאדים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את התמרים ועלי הדפנה.
  4. מכניסים לשקיות כותנה בנפרד כל קטניה- שעועית שחורה, שעועית לבנה, אורז, קינואה. ומכניסים את השקיות לסיר.
  5. מפזרים פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, ויוצקים מים כך שיעלו מעט על גובה הקטניות והדגנים שבסיר.
  6. מכסים ומביאים לרתיחה.
  7. מחממים תנור ל100 מעלות ומכניסים אליו את הסיר למשך 8 שעות, כל כמה שעות לבדוק האם צריך להוסיף עוד נוזלים.


* במקום סעיף 7 אפשרי לבשל במקום על הכיריים על אש קטנה למשך 4 שעות.

Share by: