עוף ממולא אפוי עם תפוחים

עוף ממולא אפוי עם תפוחים

מתכון לעוף ממולא

ממטבחה של אלינוער רבין​

החומרים


  • 1 עוף במשקל 1/2 - 1 ק"ג
  • מעט שמן 
  • מלח ופלפל שחור
  • פפריקה ואבקת שום
  • 4 תפוחים


למילוי:

  • 1 בצל קצוץ
  • מעט שמן
  • 2 כבדי עוף
  • 1 חבילה תערובת קניידלך
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמיר קצוץ


אופן ההכנה


  1. מורחים את העוף בשמן ומתבלים היטב מכל הצדדים
  2. להכנת המילוי, מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב
  3. מוציאים מהמחבת
  4. מטגנים באותה מחבת את הכבדים, מוציאים מהמחבת וחותכים לקוביות
  5. בעזרת מזלג מערבבים את תערובת הקניידלך עם הביצים והשמיר
  6. ממתינים 5 דקות
  7. מוסיפים את הבצל והכבד ומערבבים
  8. ממלאים את העוף ומניחים בתבנית חסינת אש, קושרים בחוט הגומי או בעזרת לולאות.
    לרכישת החוט האלסטי או הלולאה המיוחדת - לחץ כאן!
  9. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
  10. בינתיים מרחיקים לתפוחים את הליבה ופורסים, מבלי לקלוף, בעובי 1/2 1 ס"מ, מפזרים מסביב לעוף, מתבלים במלח ופלפל
  11. אופים חצי שעה נוספת. ממתינים מעט ומסירים את החוט או את לולאות הגומי
  12. מחלקים למנות
Share by: